Muszle ze szpinakiem i feta to lekkie i proste danie, które może przygotować każdy. Nawet ten, który nie garnie się do kuchni. Potrzebujemy przede wszystkim olej, opakowanie sera feta, szpinak, makaron w kształcie dużych muszli, koncentrat, czosnek przyprawę kuchni włoskiej. Najpierw należy ugotować makaron by był al dente, dusimy szpinak tak aby wyparowała woda. To pierwsze czynności, które musimy wykonać. Następnie przygotowujemy sos pomidorowy. Składa się on z posiekanej cebuli, czosnku ,przypraw i koncentratu. Po tym wszystkim napełniamy muszelki szpinakiem i fetą i polewamy sosem. Możemy zetrzeć żółty ser i zapiec w piekarniku. Po około 30 minutach możemy podać gotową zapiekankę na stół. Całkowity czas przyrządzania wynosi około godziny. Jeżeli ktoś nie lubi któregokolwiek składnika można go zastąpić czymś innym. Mogą to być warzywa a nawet owoce. Szybkie i tanie danie. Nie wymagające jakiegoś specjalnego zaangażowania. Danie godne polecenia swoim znajomym, którzy często nie mają czasu by przygotować cokolwiek.