Krojenie drobiu

0
1182

Czasami przygotowujemy przyjecie w domu i nie powinniśmy przygotowywać wydzielonych kawałków mies na talerzu. Mięsa podajemy zawsze w całości natomiast gospodarze kroją je na kawałki. Wiadomo ze nie jest to łatwe i to wszystko dzieje się an oczach gości, dlatego tez musimy się przygotować odpowiednio już w kuchni. Oczywiście w kuchni powinniśmy ponacinać kości drobiu aby nie mieć problemu. Jeśli przygotowujemy indyka wtedy musimy podzielić go na mniejsze części i położyć go z powrotem na talerzu. W przypadku kurczaka dzielimy skrzydła i uda Oddzielamy piersi od mostka i dzielimy na mniejsze płaty. Musimy tak pokroić kurczaka aby wyglądał w całości na talerzu. Polędwice i schab podajemy w całości. Na stół zawsze podajemy schab bez kości. Dzielenie tego mięsa jest bardzo proste jeśli dzielimy w poprzek włókien. Mięso dzielimy na plastry o długości jednego centymetra. Schab pieczony jest bardzo dobrze podzielić gdyż nie ma kości i bez problemu kroimy na takie kawałki na jakie tylko chcemy.

http://www.inaczejmowiac.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here