Żeberka w polewie z miodem

0
64

Żeberka w miodowej polewie to potrawa, którą możesz podać na obiad, kolację czy wydarzenia okolicznościowe. Jest prosta a zarazem wykwintna potrawa. Do jej przygotowania potrzebujesz miedzy innymi dwa kilogramy żeberek wieprzowych, trzy łyżki miodu, jedna łyżeczka sosu sojowego, oliwa z oliwek, jedna łyżeczka curry, jedna łyżeczka słodkiej papryki, sok wyciśnięty z jednej cytryny, kilka kropli tabasco i świeży koperek. Przygotowanie tej potrawy jest proste. Musisz zacząć od pokrojenia żeberek na porcje. Miód połącz z oliwą z oliwek. Do tego wszystkiego dodaj sos sojowy sok z cytryny tabasco curry oraz paprykę w proszku. Mięso włóż do marynaty i pozostaw w lodówce na około dwie godziny. Po tym czasie wyjmij mięso z marynaty, włóż do piekarnika w folii aluminiowej na około 20 minut co jakiś czas polewając marynatą. Po usmażeniu wyłóż mięso na talerzu polej sosem i udekoruj koperkiem. Danie gotowe. Czas przygotowania wynosi 30 minut. Jedna porcja zawiera w sobie 610 kalorii. Danie to możesz śmiało polecić swoim znajomym.

http://www.mimamo.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here