Wnętrze a smak

0
1053

Już dawno właściciele restauracji zauważyli, że nie liczy się tylko to, co jemy, ale ważne jest również, jak to robimy. Stąd wiele lokali próbuje nadać swoim wnętrzom oryginalność, którą przyciągną potencjalnych klientów. Mają one oddawać charakter lokalu i często dobierane są pod proponowane menu. W restauracjach greckich możemy się spodziewać kolumn, motywów winorośli czy zdjęć Akropolu. W knajpkach francuskich królować będzie wieża Eiffle’a i lekki kwiaty. Nawet knajpy typu fast food zaczynają troszczyć się o swoje wnętrza. Z czego jednak wynika taka dbałość o wystrój? Restauracja nie jest tylko miejscem, gdzie się je. Tam się spotyka ze znajomymi, rozmawia, siedzi i dopiero wtedy degustuje potrawy. Każdy z nas szuka miejsc, które odpowiadają jego gustom, gdzie czuje się jak u siebie. Nikt nie lubi siedzieć w obskurnych wnętrzach. Musi być klimatycznie i z wyczuciem smaku. Nawet najmniejszy detal ma znaczenie. Wiedzą o tym restauratorzy, którzy cenią stałych klientów wracających ze względu na wnętrza i dania. Widać to szczególnie w programach telewizyjnych, gdzie rewitalizację lokalu zaczyna się od jego wnętrza, a dopiero potem przechodzi do samej karty.

http://www.diapazon.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here