Technologia w kuchni

0
120

Gotowanie stało się tak popularne w ostatnim czasie, że producenci sprzętu AGD zaczęli tworzyć nowoczesne urządzenia mające pomóc w kuchni. Kuchenka mikrofalowa czy blaty indukcyjne nikogo już nie dziwią. Współczesne piekarniki wyposażane są w setki programów, które dbają o dostosowanie temperatury, zmianę rodzaju pieczenia, czas przygotowania. Nam pozostaje tylko włożenie jedzenia do kuchenki i wyjęcie po usłyszeniu odpowiedniego sygnału. O odpowiednią jakość podawanych dań zadba elektroniczny nos, który sprawdzi np. świeżość mięsa. Zaproszeni goście mogą uczestniczyć w przyrządzaniu potraw dzięki stołowi, na którym można jednocześnie kroić, miksować, gotować i jeść. Wszystko dzięki zainstalowanej płycie indukcyjnej podgrzewającej garnki dokładnie w miejscu ich postawienia. Innym technologicznym gadżetem jest interaktywny stół, który podpowie nam, co ugotować. Wystarczy położyć na nim posiadane produkty, a on wybierze kilka propozycji dań wraz z całymi przepisami. Podczas przygotowywania obiadu będziemy mogli go wykorzystać do przeglądania stron w internecie, czy odbierania maili. Ciekawie zapowiada się inny prototyp o nazwie snail. Jest to niewielkie urządzenie, które przymocowuje się do garnka, a ono sprawdza, co znajduje się wewnątrz i dzięki technologii indukcji magnetycznej podgrzewa w odpowiedni sposób. Jak jeszcze zostanie unowocześniona kuchnia przyszłości i czy w ogóle będzie w niej potrzebny człowiek, przekonamy się wkrótce.

http://www.auriva.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here