Mielone pasje

0
32

Mięso mielone jest wspaniałym pomysłem na różnorodny obiad. Tyle potraw można zrobić wykorzystując jego walory smakowe. Zacząć trzeba oczywiście od klopsów mielonych. Są poezją smakową, ponieważ można do nich dodać usmażone wcześniej pieczarki z cebulką, ser, który się rozpłynie czy kawałki papryki. Następna forma mięsa mielonego, która jest mniej szkodliwa dla zdrowia to gotowane, a mówiąc ściślej duszone pulpety w sosie (tutaj jest już dowolność, ponieważ wybieramy taki, na jaki mamy ochotę). Pulpety w sosie koperkowym zyskują sympatię większości domowników. Z mięsa mielonego można zrobić wspaniałą pieczeń rzymską, w środku z jajkiem gotowanym na twardo. Taką potrawę można jeść na zimno na kanapce, lub na ciepło z ziemniakami. Nie wolno zapominać o wspaniałych gołąbkach, bez których mięso mielone nie było by tak podziwiane. To wspaniałe połączenie mielonego, ryżu i kapusty doskonale smakuje z sosem pomidorowym. Mięso mielone wykorzystuje się także do pierogów (z mięsem i kapustą) lub jako farsz do knedli.

http://www.bialamagia.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here