Kuchenne rewolucje 2

0
28

Przykładowo na stanie restauracji, która posiadała miejsca na 40 klientów nie było kotła warzelnego. Kocioł warzelny wykorzystywany jest w celu utrzymywania żywności w świeżości. Dzięki temu urządzeniu właśnie przychodząc do restauracji nie musisz czekać na zupę 30 minut, lecz ledwie trzy minuty. W takich sytuacjach gwiazda zleca zakup, ale właściciele rozkładają ręce – nie mają pieniędzy na takie zakupy. Jest to błąd, który popełnili na samym początku prowadzenia restauracji. Skoro zdecydowali się na budowanie lokalu na 40 osób, to wiadomym było, że muszą posiadać urządzenia gastronomiczne. Zapewne wielu klientów nie przyszło tam więcej po tym, kiedy musieli czekać kilkadziesiąt minut na podanie pierwszej potrawy. Lepiej jest już na samym początku sięgnąć po takie urządzenia, tak by poprawiać poziom prowadzonej działalności. Sytuacja niema się stawać coraz gorsza, lecz wprost przeciwnie – musi być coraz lepsza. Wskazane kotły warzelne to tylko jeden niewielki przykład, a tych wskazać możemy przecież o wiele, wiele więcej. Urządzeń gastronomicznych jest całe mnóstwo, ale oczywiście nie wszystkie z nich warto jest kupić. Część nie jest zupełnie przydatna przy działalności przy takiej skali. Jakie są efekty działalności prowadzonej przez panią Magdę? Bardzo różne. Czasami restauracje zmieniają się nie do poznania i zdobywają mnóstwo nowych klientów, a w innych przypadkach restauracje pracują dalej na identycznie kiepskim poziomie. Magda Gesler nie jest cudotwórczynią. Może zaproponować pewne rozwiązania, które pozwolą na odniesienie sukcesu, ale jeśli restauracja i jej pracownicy nie będą ich wdrażać to nici z poświęconego czasu. Prowadzenie restauracji na wysokim poziomie wymaga czasu i pełnego zaangażowania. Restauracja odniesie sukces tylko wtedy, kiedy rzeczywiście będzie wyglądała doskonale i zostaną dopracowane wszystkie jej elementy. Tylko przy pełnym dopracowaniu szczegółów rzeczywiście można liczyć na odniesienie sukcesu. W innych sytuacjach taki sukces nie jest możliwy do osiągnięcia. Działalność gastronomiczna jest strasznie trudna i tylko nie liczni odnoszą w niej prawdziwe i realne sukcesy.

http://www.abc-augustow.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here